Historię tych miejsc tworzymy nieprzerwanie
warszawa@hotel.com.pl
v

Rezerwacja stolika

Menu

Typ kuchni: dworska kuchnia polska.
W menu nie zabraknie grzybów, przepiórek, dziczyzny, raków, szparagów oraz innych szlachetnych produktów.
sprawdź menu

Godziny Otwarcia

Pon. - Niedz. / 12.00 - 23.00

Krzysztof Waś

Karierę zawodową rozpocząłem w krakowskich restauracjach.
sprawdź więcej




NAJLEPSZE CENY. NAJLEPSZE OFERTY. BOOK ONLINE
Hotel Copernicus > Restauracja Copernicus
Restauracja Copernicus

Godziny otwarcia
poniedziałek - niedziela: 12.00 - 23.00

Mieszcząca się w renesansowych wnętrzach Restauracja Copernicus proponuje Gościom dworską kuchnię polską, w nowoczesnej interpretacji utalentowanego Szefa Kuchni – Krzysztofa Wasia. W menu nie zabraknie grzybów, przepiórek, dziczyzny, raków, szparagów oraz innych szlachetnych produktów. Gośćmi restauracji było wiele znamienitych osobistości w tym były prezydent Stanów Zjednoczonych – George W. Bush czy Karol III, Król Wielkiej Brytanii.

Zapraszamy do poznania oferty autorskich tortów przygotowanej przez naszych Cukierników.
Torty
Proponujemy oryginalne torty na chrzciny, komunie święte, wesela i inne uroczystości. Każdy tort dopasowujemy do indywidualnych preferencji naszych gości. Minimalna wielkość tortu to 1,2kg (10 porcji).

W celu złożenia zamówienia prosimy o kontakt:
Email: restauracja@hotel.com.pl
Tel. +48 12 424 34 21
Taras Letni

Jedyne takie miejsce w Krakowie. Kameralna atmosfera zapewniająca ciszę i spokój orazi niespotykany widok na Zamek Królewski na Wawelu, prezentujący dawną siedzibę polskich władców w całej okazałości. Do tego szeroki wybór drinków i win prosto ze znajdującej się w piwnicah hotelu, bogatej winoteki.
Szef Kuchni - Krzysztof Waś
Karierę zawodową rozpocząłem w krakowskich restauracjach współpracując m.in. z Szefem Rafałem Targoszem. Przez 7 ostatnich lat pełniłem funkcję zastępcy Szefa Kuchni Restauracji Copernicus - Marcina Filipkiewicza. W trakcie pracy w Restauracji Copernicus miałem okazję gotować z Grand Chefami Relais & Chȃteaux: Thomasem Bühnerem***, Norbertem Niederkoflerem***, Simonem Taxacherem**. W swojej pracy inspiruję się kuchnią polską, ale przedstawiam ją w nowoczesnej osłonie. Lubię łączyć kuchnię lokalną z międzynarodowymi produktami. Inspiruje mnie również kuchnia azjatycka. Poza gotowaniem dużo podróżuję, odkrywam nowe smaki i jestem zapalonym biegaczem maratończykiem.
Galeria

Newsletter
Zapisz się
Szczegołowa informacja na temat przetwarzania danych znajduje się w naszej polityce prywatności.
Pierwszy hotel w Polsce w stowarzyszeniu
W celu zapewnienia wysokiej jakości usług korzystamy z plików cookies. Używamy plików cookies, aby zapewnić pełną funkcjonalność naszej strony internetowej. Ponadto korzystamy z plików cookies do celów statystycznych oraz innych, dzięki czemu możemy uzyskać wgląd i zrozumieć jak korzystacie Państwo z naszej strony oraz jakie działania powinniśmy podjąć, abyśmy mogli lepiej Państwu służyć. Mogą Państwo zarządzać plikami cookies indywidualnie poprzez ustawienia przeglądarki, z której Państwo korzystają. Zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką prywatności i cookies, gdzie znajdą Państwo więcej informacji na temat korzystania z tych plików na naszych stronach.
Akceptuję