Restaurant 13
Eleganckie lecz casualowe miejsce, ukryte na poziomie -1 w Pasażu Vitkac mieszczącym się w samym sercu Krakowa, czyli przy Rynku Głównym 13. Kuchnia jest otwarta, więc Goście mogą podglądać jak z największą starannością ich dania są przygotowywane. Menu zmienia się sezonowo, a kucharze dobierają produkty od najlepszych dostawców oraz od znajdujących się również w Pasażu, Delikatesów13. Bardzo bogata selekcja win na butelki jest tworzona wraz z Vinoteką13, a Goście mogą kilku z nich spróbować na kieliszki. Miejsce jest podzielone na część barową, do której chętnie zapraszamy na przykład na drinka lub włoską kawę oraz na część restauracyjną, w której w kameralnym gronie można spróbować bardzo dobrej kuchni.
Bar 13
Każdym rankiem zapraszamy do Baru 13 na ulubiony ciepły napój, kanapkę lub obwarzanka z szynką parmeńska, serem lub łososiem wędzonym. Po godzinie 12 Bar 13 oferuje menu barowe w tym również sałatki oraz pełne menu a la carte Restaurant 13.
Wieczorem Bar 13 jest świetnym miejscem na spotkania ze znajomymi przy butelce ulubionego wina lub autorskich koktajli.
Od czwartku do soboty są dostępne świeże ostrygi, polecane z schłodzonym szampanem.
Szef Kuchni - Tomasz Chomów
Od niemal dwóch dekad w zawodzie. Podstawy jego warsztatu stanowiły kuchnie: francuska i włoska, w swoim domowym, lecz niebanalnym wydaniu. Zawsze ciekawy nowych smaków i rozwiązań – skupiony na rzemiośle i podglądający Mistrzów swojego fachu. Ceniony w kuchni za charyzmę i wyjątkowe zdolności interpersonalne. Kształcił się i rozwijał pod okiem wybitnych szefów kuchni zarówno w Polsce jak i za granicą. Tytan pracy. Dzisiaj, bardzo świadomy swoich atutów i umiejętności kreuje nowe koncepcje wyznacza swoją drogę.
Book Online