Restaurant 13
Eleganckie lecz casualowe miejsce, ukryte na poziomie -1 w Pasażu Vitkac mieszczącym się w samym sercu Krakowa, czyli przy Rynku Głównym 13. Kuchnia jest otwarta, więc Goście mogą podglądać jak z największą starannością ich dania są przygotowywane. Menu zmienia się sezonowo, a kucharze dobierają produkty od najlepszych dostawców oraz od znajdujących się również w Pasażu, Delikatesów13. Bardzo bogata selekcja win na butelki jest tworzona wraz z Vinoteką13, a Goście mogą kilku z nich spróbować na kieliszki. Miejsce jest podzielone na część barową, do której chętnie zapraszamy na przykład na drinka lub włoską kawę oraz na część restauracyjną, w której w kameralnym gronie można spróbować bardzo dobrej kuchni.
Bar 13
Każdym rankiem zapraszamy do Baru 13 na ulubiony ciepły napój, kanapkę lub obwarzanka z szynką parmeńska, serem lub łososiem wędzonym. Po godzinie 12 Bar 13 oferuje menu barowe w tym również sałatki oraz pełne menu a la carte Restaurant 13.
Wieczorem Bar 13 jest świetnym miejscem na spotkania ze znajomymi przy butelce ulubionego wina lub autorskich koktajli.
Od czwartku do soboty są dostępne świeże ostrygi, polecane z schłodzonym szampanem.
Szef Kuchni - Jakub Salwa
Przygodę z kuchnią zaczął od pracy we włoskiej restauracji, ale po roku czasu chciał zdobywać jeszcze więcej doświadczenia i tak trafił do restauracji Warszawskiej mieszczącej się w Hotelu Warszawa, gdzie pracował pod okiem Dariusza Barańskiego. Jego serce bije dla smaków i aromatów Włoch, które wciąż stanowią fundament jego kulinarnych eksperymentów, jednak z biegiem czasu zaczęły pojawiać się również inspiracje rodzimą kuchnią polską. Łączy te dwa światy, tworząc dania, które są hołdem zarówno dla włoskich klasyków, jak i polskich tradycji kulinarnych, zaskakując Gości nowatorskimi rozwiązaniami i lokalnymi produktami. Comfort food to jego drugie imię! Poza kuchnią jego pasją są sporty zimowe, z których czerpie energię do nowych wyzwań również w kuchni. To połączenie sportu, pasji i kulinarnego rzemiosła sprawia, że jego podejście do gotowania jest pełne dynamizmu i kreatywności. Przyjdź i przekonaj się sam, co przygotowuje na co dzień...
Book Online