Restaurant 13
Eleganckie lecz casualowe miejsce, ukryte na poziomie -1 w Pasażu Vitkac mieszczącym się w samym sercu Krakowa, czyli przy Rynku Głównym 13. Kuchnia jest otwarta, więc Goście mogą podglądać jak z największą starannością ich dania są przygotowywane. Menu zmienia się sezonowo, a kucharze dobierają produkty od najlepszych dostawców oraz od znajdujących się również w Pasażu, Delikatesów13. Bardzo bogata selekcja win na butelki jest tworzona wraz z Vinoteką13, a Goście mogą kilku z nich spróbować na kieliszki. Miejsce jest podzielone na część barową, do której chętnie zapraszamy na przykład na drinka lub włoską kawę oraz na część restauracyjną, w której w kameralnym gronie można spróbować bardzo dobrej kuchni.
Bar 13
Każdym rankiem zapraszamy do Baru 13 na ulubiony ciepły napój, aromatyczną kawę oraz świeże kanapki na domowym pieczywie na zakwasie, a także klasycznego hot doga z frytkami.
Po godzinie 12 Bar 13 oferuje starannie skomponowane menu barowe, obejmujące m.in. sałatkę z krewetkami i crab roll, a także pełne menu à la carte Restaurant 13.
Wieczorem Bar 13 staje się idealnym miejscem na spotkania ze znajomymi przy butelce ulubionego wina lub autorskich koktajli. Od czwartku do soboty serwujemy świeże ostrygi, które szczególnie polecamy w towarzystwie schłodzonego szampana.
Po godzinie 12 Bar 13 oferuje starannie skomponowane menu barowe, obejmujące m.in. sałatkę z krewetkami i crab roll, a także pełne menu à la carte Restaurant 13.
Wieczorem Bar 13 staje się idealnym miejscem na spotkania ze znajomymi przy butelce ulubionego wina lub autorskich koktajli. Od czwartku do soboty serwujemy świeże ostrygi, które szczególnie polecamy w towarzystwie schłodzonego szampana.
Szef Kuchni - Jakub Salwa
Przygodę z kuchnią zaczął od pracy we włoskiej restauracji, ale po roku czasu chciał zdobywać jeszcze więcej doświadczenia i tak trafił do restauracji Warszawskiej mieszczącej się w Hotelu Warszawa, gdzie pracował pod okiem Dariusza Barańskiego. Jego serce bije dla smaków i aromatów Włoch, które wciąż stanowią fundament jego kulinarnych eksperymentów, jednak z biegiem czasu zaczęły pojawiać się również inspiracje rodzimą kuchnią polską. Łączy te dwa światy, tworząc dania, które są hołdem zarówno dla włoskich klasyków, jak i polskich tradycji kulinarnych, zaskakując Gości nowatorskimi rozwiązaniami i lokalnymi produktami. Comfort food to jego drugie imię! Poza kuchnią jego pasją są sporty zimowe, z których czerpie energię do nowych wyzwań również w kuchni. To połączenie sportu, pasji i kulinarnego rzemiosła sprawia, że jego podejście do gotowania jest pełne dynamizmu i kreatywności. Przyjdź i przekonaj się sam, co przygotowuje na co dzień...
Book Online














