Bar & Restaurant 13
LConcept: Bar & Restaurant 13 to autorski pomysł na połączenie baru, restauracji, sklepu z winem i delikatesów w jednym miejscu. To przytulne miejsce, schowane na poziomie – 1 w Pasażu 13 oferuje swoim gościom najlepszą jakość produktów regionalnych z całej Europy. Nasza oferta zawiera ponad 350 gatunków wina, pięćdziesiąt gatunków sera i kilkadziesiąt gatunków wędlin z różnych apelacji Starego Kontynentu. Otwarta kuchnia tworzy nową jakość w świecie krakowskiej gastronomii, powodując iż nasi goście mogą indywidualnie skonsultować z kucharzem swoje danie. Poza kartą oferujemy listę produktów z delikatesów, na której znajduje się szeroki wybór mięs, ryb i owoców morza, które mogą na miejscu przyrządzić nasi kucharze.



LCONCEPT 13
LConcept 13 to miejsce absolutnie wyjątkowe. W niepowtarzalnej scenerii zabytkowej krakowskiej piwnicy znalazła swe miejsce nie tylko restauracja, ale także niezwykłe Delikatesy i Vinoteka. Jest to sieć sklepów z winem połączonych z barem i restauracją oraz delikatesami nawiązując w ten sposób do oryginalnego konceptu włoskiego aperitivo czy hiszpańskiego tapas.
Odkryj więcej
.png)
Szef Kuchni - PaweŁ Grabowski
Pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomi zdobywał na Śląsku w restauracjach z tradycyjną kuchnią polską oraz kuchnią śródziemnomorską.
Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Atelier Amaro w Warszawie oraz La Cantinie w Katowicach, gdzie poznał Dariusza Barańskiego Szefa kuchni restauracji Warszawska i Szóstka mieszczących się w Hotelu Warszawa.
W 2015 roku postanowił opuścił Polskę, chcąc doskonalić swoje umiejętności pod okiem najlepszych szefów kuchni. Pracował między innymi w gwiazdkowych restauracjach Hambleton Hall, The Ledbury, Dinner By Heston Blumenthal oraz The Fat Duck Hestona Blumenthala w Londynie.
Początkiem 2022 odbył staż w Kopenhadze w restauracji Noma 2.0, obecny światowy nr 1 w THE BEST 50 WORLD'S RESTAURANTS.
Od października zeszłego roku jest szefem kuchni Lconcept 13 - bistro w Krakowie.
Praktykuje klasyczną kuchnię francuską z elementami kuchni brytyjskiej. Ceni wyrafinowane połączenia smaków, szyk i prostotę tworzonych potrawa.
Book Online