Najlepsze ceny. Najlepsze oferty.

Restauracja 3 Rybki

3 Rybki to elegancka restauracja zlokalizowana w otwartej przestrzeni parteru Hotelu Stary. Niepowtarzalny wystrój renesansowych pomieszczeń, unikalne żebrowane sklepienia i subtelna ornamentyka gotyckiego okna, kontrastują z nowoczesnym wystrojem sal restauracyjnych. Tradycję i nowoczesność można odnaleźć również w menu, które nawiązuje do tradycyjnej kuchni polskiej i zmienia się wraz z porami roku. Wiosna i lato to czas świeżych warzyw, szparagów i karczochów. Jesienią i zimą zdecydowanie dominują w karcie dziczyzna, grzyby i owoce leśne. Wszystko w subtelnej i nowatorskiej aranżacji. Ponadto na Gości restauracji czeka bogata karta win, która zadowoli znawców i miłośników tego trunku.

Szef Kuchni - Krzysztof Żurek
Pochodzi i mieszka na stałe w Krakowie. Z wykształcenia kucharz, z zamiłowania kucharz. Należy do pokolenia, które zmieniało kształt i sposób myślenia o polskiej gastronomii. Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Restauracji pod Różą, gdzie miał okazję współpracować z Alfredo Chiocchetti jego mistrzem i przewodnikiem. Doświadczenie zdobywał w wielu innych renomowanych restauracjach w całej Polsce w tym między innymi w Restauracji Concept Warszawa, Monopol Katowice, Restauracji Biblioteka Warszawa, Monopol Wrocław, Concept13 w warszawskim DH Vitkac. Praktykę zdobywał równocześnie poza graniacmi Polski, u boku najlepszych kucharzy w takich renomowanych restuaracjach jak Pichler Bolzano, Al Bersagliere Mantua czy Onice Florencja. Wszystkie mogące pochwalić się rekomendacją przewodnika Michelin. Bardzo ceni różnorodność i jakość włoskich produktów. Lubi łamać standardy, prowokować odważnymi zestawieniami smaków, których nieustannie poszukuje.
Book Online

Rezerwacja stolika

Menu

Typ kuchni: europejska.
Tradycję i nowoczesność można odnaleźć w menu, które nawiązuje do tradycyjnej kuchni polskiej i zmienia się wraz z porami roku.
sprawdź menu

Godziny Otwarcia

Pon. - Niedz. / 12.00 - 23.00

Krzysztof Żurek

Należy do pokolenia, które zmieniało kształt i sposób myślenia o polskiej gastronomii.
sprawdź więcej




Galeria