Restauracja Malinowa
Znajdująca się na poziomie 0, Restauracja Malinowa to słynne, dwie eleganckie sale Grand Hotelu. Pierwsza Sala Malinowa, bogato zdobiona sala balowa z balkonem na ok. 150 osób. Obok niej znajduje się kameralna Sala Złota mieszcząca około 50 osób. Wnętrza przepięknych sal restauracyjnych “Malinowej” i “Złotej” gościły m.in. Henryka Sienkiewicza, Helenę Modrzejewską, Jana Kiepurę, Stefana Jaracza, Kornela Makuszyńskiego, Władysława Broniewskiego, Zofię Nałkowską, Jana Brzechwę czy Krzysztofa Pendereckiego.
![Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja acquario](https://manager.lbooking.online/CmsImages/grand_hotel_malinowa_sala_D.jpg)
![Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja acquario](https://manager.lbooking.online/CmsImages/grand_hotel_malinowa_sala_M.jpg)
Sala Malinowa
To słynna, bogato zdobiona sala balowa, będąca świadkiem 130-letniej historii miejsca. Jej główną zaletą jest niepowtarzalny klimat oraz przestronność, co umożliwia dostosowanie układu sali do charakteru wydarzenia i Państwa bieżących potrzeb. Sala ta pomieści ok. 150 osób. Sala Malinowa dedykowana jest takim wydarzeniom, jak choćby konferencje i spotkania biznesowe, konferencje prasowe, konferencje naukowe i wykłady, kongresy, pokazy, przyjęcia okolicznościowe, bankiety i uroczyste kolacje czy eventy rozrywkowe. Doradzimy w doborze wyśmienitego menu, odpowiedniego ustawienia i dekoracji sali, organizacji zaplecza noclegowego, a podczas przyjęcia służymy obsługą kelnerską na najwyższym poziomie.
![Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja monopol wrocław](https://manager.lbooking.online/CmsImages/grand_hotel_zlota_sala_MiD.jpg)
Sala Złota
To stylowa, kameralna sala bankietowa, będąca świadkiem 130-letniej historii miejsca. Jej główną zaletą jest niepowtarzalny klimat oraz przestronność, co umożliwia dostosowanie układu sali do charakteru wydarzenia i Państwa bieżących potrzeb. Sala ta pomieści ok. 50 osób. Sala Złota dedykowana jest takim wydarzeniom, jak choćby kameralne spotkania biznesowe, warsztaty, szkolenia i wykłady, uroczyste bankiety, lunche i kolacje czy przyjęcia okolicznościowe. Doradzimy w doborze wyśmienitego menu, odpowiedniego ustawienia i dekoracji sali, organizacji zaplecza noclegowego, a podczas przyjęcia służymy obsługą kelnerską na najwyższym poziomie.
![](https://hotel.com.pl/cms/hgl/images/restaurants/grand_szef_kuchni_lukasz_szram-1.png)
Szef Kuchni - Łukasz Szram
Nie bez przyczyny szefem kuchni w Grand Łódź został, Łukasz Szram. Przez ostatnie 5 lat budował doświadczenie pod okiem Darka Barańskiego w Hotelu Warszawa. Pragnie modernizować polską kuchnie a w swoim fachu szuka perfekcji. Dbałość o każdy szczegół i minimalizmy są jego motywem przewodnim. Karierę rozpoczął w Warszawie pracując miedzy innymi w takich restauracjach jak Butchery and Wine, Nolita czy Rozbrat 20.
Book Online