Najlepsze ceny. Najlepsze oferty.

Restauracja Malinowa

Znajdująca się na poziomie 0, Restauracja Malinowa to słynne, dwie eleganckie sale Grand Hotelu. Pierwsza Sala Malinowa, bogato zdobiona sala balowa z balkonem na ok. 150 osób. Obok niej znajduje się kameralna Sala Złota mieszcząca około 50 osób. Wnętrza przepięknych sal restauracyjnych “Malinowej” i “Złotej” gościły m.in. Henryka Sienkiewicza, Helenę Modrzejewską, Jana Kiepurę, Stefana Jaracza, Kornela Makuszyńskiego, Władysława Broniewskiego, Zofię Nałkowską, Jana Brzechwę czy Krzysztofa Pendereckiego.

W dniu 14.02.2024 w Restauracji Malinowa, będzie dostępne wyłącznie Menu Walentynkowe.
Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja acquario
Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja acquario
Sala Malinowa
To słynna, bogato zdobiona sala balowa, będąca świadkiem 130-letniej historii miejsca. Jej główną zaletą jest niepowtarzalny klimat oraz przestronność, co umożliwia dostosowanie układu sali do charakteru wydarzenia i Państwa bieżących potrzeb. Sala ta pomieści ok. 150 osób. Sala Malinowa dedykowana jest takim wydarzeniom, jak choćby konferencje i spotkania biznesowe, konferencje prasowe, konferencje naukowe i wykłady, kongresy, pokazy, przyjęcia okolicznościowe, bankiety i uroczyste kolacje czy eventy rozrywkowe. Doradzimy w doborze wyśmienitego menu, odpowiedniego ustawienia i dekoracji sali, organizacji zaplecza noclegowego, a podczas przyjęcia służymy obsługą kelnerską na najwyższym poziomie.
Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja monopol wrocław
Sala Złota
To stylowa, kameralna sala bankietowa, będąca świadkiem 130-letniej historii miejsca. Jej główną zaletą jest niepowtarzalny klimat oraz przestronność, co umożliwia dostosowanie układu sali do charakteru wydarzenia i Państwa bieżących potrzeb. Sala ta pomieści ok. 50 osób. Sala Złota dedykowana jest takim wydarzeniom, jak choćby kameralne spotkania biznesowe, warsztaty, szkolenia i wykłady, uroczyste bankiety, lunche i kolacje czy przyjęcia okolicznościowe. Doradzimy w doborze wyśmienitego menu, odpowiedniego ustawienia i dekoracji sali, organizacji zaplecza noclegowego, a podczas przyjęcia służymy obsługą kelnerską na najwyższym poziomie.
Szef Kuchni - Łukasz Szram
Nie bez przyczyny szefem kuchni w Grand Łódź został, Łukasz Szram. Przez ostatnie 5 lat budował doświadczenie pod okiem Darka Barańskiego w Hotelu Warszawa. Pragnie modernizować polską kuchnie a w swoim fachu szuka perfekcji. Dbałość o każdy szczegół i minimalizmy są jego motywem przewodnim. Karierę rozpoczął w Warszawie pracując miedzy innymi w takich restauracjach jak Butchery and Wine, Nolita czy Rozbrat 20.
Book Online

Menu

Typ kuchni: nowoczesna kuchnia polska.
Restauracja oferuje produkty i dania, z nowoczesnym podejściem.
sprawdź menu

Godziny Otwarcia

Pon. - Niedz. / 12.00 - 23.00

Łukasz Szram

Przez ostatnie 5 lat budował doświadczenie pod okiem Darka Barańskiego w Hotelu Warszawa.
sprawdź więcej




Galeria