Restauracja Malinowa
Znajdująca się na poziomie 0, Restauracja Malinowa to słynne, dwie eleganckie sale Grand Hotelu. Pierwsza Sala Malinowa, bogato zdobiona sala balowa z balkonem na ok. 150 osób. Obok niej znajduje się kameralna Sala Złota mieszcząca około 50 osób. Wnętrza przepięknych sal restauracyjnych “Malinowej” i “Złotej” gościły m.in. Henryka Sienkiewicza, Helenę Modrzejewską, Jana Kiepurę, Stefana Jaracza, Kornela Makuszyńskiego, Władysława Broniewskiego, Zofię Nałkowską, Jana Brzechwę czy Krzysztofa Pendereckiego.
Sala Malinowa
To słynna, bogato zdobiona sala balowa, będąca świadkiem 130-letniej historii miejsca. Jej główną zaletą jest niepowtarzalny klimat oraz przestronność, co umożliwia dostosowanie układu sali do charakteru wydarzenia i Państwa bieżących potrzeb. Sala ta pomieści ok. 150 osób. Sala Malinowa dedykowana jest takim wydarzeniom, jak choćby konferencje i spotkania biznesowe, konferencje prasowe, konferencje naukowe i wykłady, kongresy, pokazy, przyjęcia okolicznościowe, bankiety i uroczyste kolacje czy eventy rozrywkowe. Doradzimy w doborze wyśmienitego menu, odpowiedniego ustawienia i dekoracji sali, organizacji zaplecza noclegowego, a podczas przyjęcia służymy obsługą kelnerską na najwyższym poziomie.
Sala Złota
To stylowa, kameralna sala bankietowa, będąca świadkiem 130-letniej historii miejsca. Jej główną zaletą jest niepowtarzalny klimat oraz przestronność, co umożliwia dostosowanie układu sali do charakteru wydarzenia i Państwa bieżących potrzeb. Sala ta pomieści ok. 50 osób. Sala Złota dedykowana jest takim wydarzeniom, jak choćby kameralne spotkania biznesowe, warsztaty, szkolenia i wykłady, uroczyste bankiety, lunche i kolacje czy przyjęcia okolicznościowe. Doradzimy w doborze wyśmienitego menu, odpowiedniego ustawienia i dekoracji sali, organizacji zaplecza noclegowego, a podczas przyjęcia służymy obsługą kelnerską na najwyższym poziomie.
Szef Kuchni - Łukasz Szram
Nie bez przyczyny szefem kuchni w Grand Łódź został, Łukasz Szram. Przez ostatnie 5 lat budował doświadczenie pod okiem Darka Barańskiego w Hotelu Warszawa. Pragnie modernizować polską kuchnie a w swoim fachu szuka perfekcji. Dbałość o każdy szczegół i minimalizmy są jego motywem przewodnim. Karierę rozpoczął w Warszawie pracując miedzy innymi w takich restauracjach jak Butchery and Wine, Nolita czy Rozbrat 20.
Book Online