Najlepsze ceny. Najlepsze oferty.

Restauracja Monopol Wrocław

Restauracja Monopol to kuchnia polska w nowatorskim ujęciu i niespotykanych aranżacjach. Zmieniająca się wraz z porami roku karta dań, nawiązuje do starych, sprawdzonych receptur, nadając im jednocześnie współczesny charakter. Szlachetność wnętrz i różnorodność smaków proponowanych w hotelowej restauracji sprawiają, iż spędzone w niej chwile na długo pozostają w pamięci. Jej stuletnie dzieje związane są z losami przedwojennej Polski: eleganckie lata dwudzieste oraz szalona atmosfera lat trzydziestych. Ten najbardziej luksusowy lokal tamtych czasów był świadkiem wystawnych rautów, niezliczonych przyjęć i towarzyskich spotkań.

Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja copernicus
Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja copernicus
Wesela
Niezwykłe wnętrza Hotelu Monopol to doskonały wybór na organizację przyjęcia weselnego lub ceremonii zaślubin. Wybierając nasz hotel możecie być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu zaspokoją Państwa oczekiwania.
Odkryj więcej
Szef Kuchni - Mariusz Kozak
Swoją karierę rozpoczął na Westminster Kingsway College gdzie ukończył studia na kierunku Professional Chef Diploma. Przez 8 lat zdobywał doświadczenie w renomowanych restauracjach w Londynie pracując w m.in w restauracji Gordona Ramseya oraz takimi szefami jak Marcellin Marc, Monica Galetti. W Polsce swoją karierę kontynuował w Brasserie Warszawskiej oraz Food Art Gallery jako szef kuchni. Najbardziej ceni sobie kuchnię francuską, przede wszystkim za technikę gotowania, wyrafinowane połączenia smaków oraz elegancję. Swoje inspiracje czerpie z podróży, codziennych zdarzeń oraz fachowej literatury. Nie wyobraża sobie biblioteki bez Larousse -najlepszej encyklopedii gastronomicznej na świecie.
Book Online

Rezerwacja stolika

Menu

Typ kuchni: nowoczesna kuchnia polska.
Zmieniająca się wraz z porami roku karta dań, nawiązuje do starych, sprawdzonych receptur, nadając im jednocześnie współczesny charakter.
sprawdź menu

Godziny Otwarcia

Pon. - Niedz. / 12.00 - 23.00
(Zamówiena przyjmowane do 22.30)

Mariusz Kozak

Swoją karierę rozpoczął na Westminster Kingsway College gdzie ukończył studia na kierunku Professional Chef Diploma.
sprawdź więcej




Galeria