Najlepsze ceny. Najlepsze oferty.

Restauracja Pod Różą

Restauracja Pod Różą od ponad 20 lat szczyci się autorską kuchnią, której inspirację sięgają międzynarodowych źródeł. Nie brakuje tu także polskich, wytrawnych produktów i nowoczesnego podejścia do rodzimej kuchni. Renomę Restauracji znajdującej się w najstarszym Hotelu w Krakowie doceniają wszyscy smakosze kuchni na najwyższym poziomie. Przychodząc tutaj można być pewnym jakości. Kuchnia słynie z własnoręcznej produkcji i unika półśrodków. Tutejsza karta prowokuje do dzielenia się i degustowania wielu smakołyków. Renomowany ranking Wine Spectator od wielu lat wyróżnia tutejszą kartę win, jako jedną z najbogatszych w świecie. Idealne miejsce do letnich degustacji znajduje się tuż przy wielkiej bramie od Zaułku Niewiernego Tomasza, a dla miłośnikom piwnic ze starzonymi trunkami polecamy znajdującą się w podziemiach piwnic z XIV wieku piękną Vinotekę Amarone, miejsce unikatowe. Tutaj można degustować ponad 300 gatunków win. Bar w restauracji Pod Różą wykonany według autorskiego projektu, łączącego czarny dębowy blat z panelami z brązu. Stoliki w restauracji to również indywidualny projekt połączenia stali, brązu i czarnego dębu.

Szef Kuchni - Tomasz Mierzwa
Tomasz pochodzi z Krakowa, ale warsztatu uczył się m. in. u Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro oraz Quique Dacosta w jego trzygwiazdkowej restauracji w Hiszpanii. Większość życia zawodowego spędził w Londynie pracując w takich miejscach jak Hide, Hedone, kitchen W8 oraz The Dysart Petersham, każda z nich nagrodzona gwiazdką Michelin. Jego kuchnia jest żywa, pełna energii i dynamiki. Dania oparte na starannie dobranych składnikach najwyższej jakości, od lokalnych producentów jak i od zaufanych dostawców z innych krajów świata. Tomasz skupiony jest na propagowaniu polskiej gościnności i ciepła. To niezobowiązująca atmosfera przy stole, bazująca na wartości jedzenia.
Book Online

Menu

Typ kuchni: międzynarodowa.
Kuchnia słynie z własnoręcznej produkcji i unika półśrodków.
sprawdź menu

Godziny Otwarcia

Pon. - Niedz. / 12.00 - 23.00

Tomasz Mierzwa

Warsztatu uczył się m. in. u Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro oraz Quique Dacosta w jego trzygwiazdkowej restauracji w Hiszpanii.
sprawdź więcej




Galeria