Najlepsze ceny. Najlepsze oferty.

Restauracja Pod Różą

Restauracja Pod Różą od ponad 20 lat szczyci się autorską kuchnią, której inspirację sięgają międzynarodowych źródeł. Nie brakuje tu także polskich, wytrawnych produktów i nowoczesnego podejścia do rodzimej kuchni. Renomę Restauracji znajdującej się w najstarszym Hotelu w Krakowie doceniają wszyscy smakosze kuchni na najwyższym poziomie. Przychodząc tutaj można być pewnym jakości. Kuchnia słynie z własnoręcznej produkcji i unika półśrodków. Tutejsza karta prowokuje do dzielenia się i degustowania wielu smakołyków. Renomowany ranking Wine Spectator od wielu lat wyróżnia tutejszą kartę win, jako jedną z najbogatszych w świecie. Idealne miejsce do letnich degustacji znajduje się tuż przy wielkiej bramie od Zaułku Niewiernego Tomasza, a dla miłośnikom piwnic ze starzonymi trunkami polecamy znajdującą się w podziemiach piwnic z XIV wieku piękną Vinotekę Amarone, miejsce unikatowe. Tutaj można degustować ponad 300 gatunków win. Bar w restauracji Pod Różą wykonany według autorskiego projektu, łączącego czarny dębowy blat z panelami z brązu. Stoliki w restauracji to również indywidualny projekt połączenia stali, brązu i czarnego dębu.

Szef Kuchni - Miłosz Grabowski
Kuchnia Miłosza Grabowskiego – to pełne niespodzianek połączenia smaków zbudowane na klasycznych fundamentach. Warsztatu uczył się od najlepszych w Londynie. Współpracował z takimi tuzami kuchni jak Gordon Ramsay, czy Szefowa Clare Smyth. 2-gwiazdkowy Szef Arnauld Bignon – dał Mu fantastyczną szkołę klasycznej kuchni francuskiej, osobiście doceniając talent i zaangażowanie. Miłosz doskonale wie, czym jest ciężka praca z Mistrzami w swojej dziedzinie. Jest także pasjonatem wiedzy. Zawsze stara się wykraczać poza konwencje, choć ceni sobie pokorę. 10 lat w spędzonych w najbardziej prestiżowych miejscach Londyńskiej gastronomii dodało mu pewności siebie w tworzeniu autorskich pomysłów, które dzisiaj ma zamiar wykorzystywać w rodzimej kuchni. Entuzjazm i zapał sprawiają, że styl pracy Miłosza szybko zostaje zauważany.
Book Online

Menu

Typ kuchni: międzynarodowa.
Kuchnia słynie z własnoręcznej produkcji i unika półśrodków.
sprawdź menu

Godziny Otwarcia

Pon. - Niedz. / 12.00 - 23.00

Miłosz Grabowski

Warsztatu uczył się od najlepszych w Londynie. Współpracował z takimi tuzami kuchni jak Gordon Ramsay, czy Szefowa Clare Smyth.
sprawdź więcej




Galeria