Restauracja Pod Różą
Restauracja Pod Różą od ponad 20 lat szczyci się autorską kuchnią, której inspirację sięgają międzynarodowych źródeł. Nie brakuje tu także polskich, wytrawnych produktów i nowoczesnego podejścia do rodzimej kuchni. Renomę Restauracji znajdującej się w najstarszym Hotelu w Krakowie doceniają wszyscy smakosze kuchni na najwyższym poziomie. Przychodząc tutaj można być pewnym jakości. Kuchnia słynie z własnoręcznej produkcji i unika półśrodków. Tutejsza karta prowokuje do dzielenia się i degustowania wielu smakołyków. Renomowany ranking Wine Spectator od wielu lat wyróżnia tutejszą kartę win, jako jedną z najbogatszych w świecie. Idealne miejsce do letnich degustacji znajduje się tuż przy wielkiej bramie od Zaułku Niewiernego Tomasza, a dla miłośnikom piwnic ze starzonymi trunkami polecamy znajdującą się w podziemiach piwnic z XIV wieku piękną Vinotekę Amarone, miejsce unikatowe. Tutaj można degustować ponad 300 gatunków win. Bar w restauracji Pod Różą wykonany według autorskiego projektu, łączącego czarny dębowy blat z panelami z brązu. Stoliki w restauracji to również indywidualny projekt połączenia stali, brązu i czarnego dębu.