Najlepsze ceny. Najlepsze oferty.

Restauracja Warszawska

Restauracja Warszawska nawiązuje swoją architekturą, stylem i klimatem do przedwojennych czasów. Duża przeszklona kuchnia, a także otwarta przestrzeń ograniczona jedynie zabytkowymi fundamentami to jedne z wielu cech charakterystycznych, które pozwolą poczuć się tu wyjątkowo. Restauracja oferuje polskie produkty i dania, z nowoczesnym podejściem. Wykwalifikowany zespół kucharzy dokłada wszelkich starań, aby znaleźć najświeższe produkty pochodzące od lokalnych dostawców. Wędliny są produkowane na miejscu, gdzie dojrzewają w specjalnie przygotowanym pomieszczeniu. Przyjazna atmosfera i przyjemna obsługa, powodują, że restauracja Warszawska to wyjątkowa lokalizacja, by doświadczyć polskiej gościnności.

W dniach 01-04.02.2022 bar oraz palarnia na poziomie -1 nieczynne, zapraszamy do baru na poziomie -2.
Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja acquario
Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja acquario
Bar
W każdy piątek oraz sobotę od 21:00 do 01:00 gra DJ.
Bar "Warszawska", znajdujący się tuż pod głównym holem, to komfortowe miejsce na relaks lub spotkanie z przyjaciółmi oraz klientami. Doskonała kawa i szeroki wybór win, alkoholi oraz likierów z pewnością zadowoli wszystkich gości. Na końcu sali znajduje się kameralna sala cygarowa. Przeznaczona zarówno dla początkujących, jak i amatorów cygar. Otwarty: 24h/7.
Menu.pdf
Pięciogwiazdkowy Hotel Warszawa - restauracja monopol wrocław
Śniadania
Śniadania w hotelu serwowane są w restauracji Warszawska do stolika. Nie znajdziemy tu tradycyjnego bufetu. Na specjalnie przygotowanych drewnianych deskach znajdziemy świeże produkty, które są uzupełniane codziennie zmieniającym się menu z daniami ciepłymi. Szefowie kuchni potrafią zaskoczyć takimi specjałami jak świeże tosty z pieczarkami i jajkami sadzonymi czy filetem z sandacza. Specjalnością kuchni jest również serwowany świeży sok - każdego dnia inny.
Menu.pdf
Szef Kuchni - Dariusz Barański
Absolwent legendarnej Le Cordon Bleu, która kształci najlepszych kucharzy na świecie. Swój warsztat szlifował w wielu restauracjach na świecie, pod okiem uznanych Szefów Kuchni. Jest odpowiedzialny za sukces Restauarcji Concept 13, mieszczącej się w warszawskim Domu Handlowym Vitkac. Od zawsze stawiał na prostotę i jakość. Podstawą jego kuchni jest odpowiedni dobór produktów. Często sam odpowiada za kontakt z dostawcami i osobiście dba o świeżość półproduktów.
Book Online

Rezerwacja stolika

Menu

Typ kuchni: nowoczesna kuchnia polska.
Restauracja oferuje produkty i dania, z nowoczesnym podejściem.
sprawdź menu

Godziny Otwarcia

Pon. - Wt. / nieczynne
śr. - niedz. / 17.00 - 23.00

Dariusz Barański

Absolwent legendarnej Le Cordon Bleu, która kształci najlepszych kucharzy na świecie.
sprawdź więcej




Galeria