Najlepsze ceny. Najlepsze oferty.

Szef Room

Wyjątkowy projekt w skali Krakowa. Restauracja z zamysłem wyłącznie autorskich degustacji. Ukryta we wnętrzach restauracji pod różą przyciąga aurą tajemniczości i eleganckiego minimalizmu. Każdy gość po przekroczeniu progu tego miejsca powinien poczuć się niepotwarzalnie. Kilku-daniowe degustacje przygotowywane są tutaj z należytym pietyzmem i troską o każdy wykorzystany produkt. To kulinarna podróż przez wielokulturowe inspiracje i regionalną wyjątkowość. W małej sali szeef roomu łączymy smaki, aromaty i estetykę serwowanych potraw dodając od siebie element zaskoczenia i pasji. Znakomicie dobrane wina będą tutaj podsycać apetyt, ale także przedłużać, czy równoważyć smaki potraw.

Szef Kuchni - Tomasz Mierzwa
Tomasz pochodzi z Krakowa, ale warsztatu uczył się m. in. u Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro oraz Quique Dacosta w jego trzygwiazdkowej restauracji w Hiszpanii. Większość życia zawodowego spędził w Londynie pracując w takich miejscach jak Hide, Hedone, kitchen W8 oraz The Dysart Petersham, każda z nich nagrodzona gwiazdką Michelin. Jego kuchnia jest żywa, pełna energii i dynamiki. Dania oparte na starannie dobranych składnikach najwyższej jakości, od lokalnych producentów jak i od zaufanych dostawców z innych krajów świata. Tomasz skupiony jest na propagowaniu polskiej gościnności i ciepła. To niezobowiązująca atmosfera przy stole, bazująca na wartości jedzenia.
Book Online

Menu

Typ kuchni: międzynarodowa.
Restauracja z zamysłem wyłącznie autorskich degustacji.

Godziny Otwarcia

Wkrótce otwarcie

Tomasz Mierzwa

Warsztatu uczył się m. in. u Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro oraz Quique Dacosta w jego trzygwiazdkowej restauracji w Hiszpanii.
sprawdź więcej




Galeria